gothic

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Depresia?

 

Depresia?

Včera som spoznala naozaj zaujímavého človeka. Síce bol v podnapitom stave ale rozprával mi z duše. Viete väčšina gothov aj negothov si myslí, že keď takú hodinku sú smutný a nešťastný že to už je depresia. No nie je. Ten človek mi včera povedal toto: "Predstav si takúto situáciu, sedíš niekde s partiou, smeješ sa je Ti fajn. Úplné pohoda, myslíš že ti nemôže byť lepšie. No a zrazu pride bod. Zlomový bod. Zrazu už jednoducho nemáš chuť sa smiať, nemáš šajnu co sa stalo. Veď ešte pred chvíľou ti bolo tak fajn. No teraz si akoby prázdna. Každý sa ťa pýta. Máš depku? Odpovieš nie, lebo depku nemáš. Boli ťa niečo? Nie lebo ťa nic neboli. Hneváš sa? Nie, lebo sa nehneváš." Ten človek tieto stavy mal zo začiatku raz za mesiac, potom raz za týždeň a teraz každý den. Povedal mi to potom ako sme sa dlho rozprávali, občas ma objal a začal sa smiať. Nechápala som čo sa deje, potom mi vysvetlil, že mu je teraz fajn, ale vie že zasa to na neho príde a, že človek ma v tejto chvíli len 2 možnosti. Buď sa bude smiať, alebo plakať. A on si vybral tu prvú. Viete ta skutočná depresia sa zacina až po 14 dňoch keď človek je jednoducho nešťastný a bez života. Vedy už zrejme naozaj pomôže len psychiater. Lenže tieto stavy zrejme nemajú ešte svoj názov. Ta osoba bola totiž s týmto problémom už aj u psychológa a viete čo mu povedal? "Je dobré aj zlé ak pacient obohatí svojho lekára, lenže vy ste ma zabili." Sú to zrejme len take pocity, ktoré ľudia majú. Takže ak na vás toto príde, spomeňte si, že nie ste sami a nemyslite si, že máte depku....depresia je to najhoršie čo vás môže navštíviť, tak ju zbytočné neprivolávajte.

                

                                                                                Gildet


Keď príde nálada... | stály odkaz

Komentáre

  1. tiež mávam
    občas také stavy, no stane sa, že to trvá aj týžden, a najhoršie na tom je to, že si to odnesú ludia, ktorí sú okolo mna a tí často ani nechápu....
    publikované: 30.06.2007 15:54:19 | autor: jolie20 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. pred pár rokmi
    som trpel depresiami v pravom slova zmysle .. nežil som .. necítil som len som existoval a každá sekunda môjho bytia bola ako bolestivé tríznenie .. cítim som sa zbytočný a všetko vo mne vyvolávalo smútok .. nič nemalo zmysel .. nebolo so sekovité ako u toho tvojho známeho bolo to nejako ako keby plynulé .. + ten psychológ bol debil + zbavil som sa toho sám síce ako keby tieň daného obdobia na mne stále vysí a sprevádza ma ale naučil som sa nosiť masku tak neprejliadnuteľnú že už aj ja sám verím že ničím takým netrpím a ani nebudem trpieť .. toť všechno howg :D) + občas tieto veci sú aj hormonálneho pôvodu a to môže byť prípad tvojho známeho preto to príde zrazu a v tom pomôžu ozaj len lieky ..
    publikované: 06.08.2007 11:49:09 | autor: pihoslav (e-mail, web, autorizovaný)
  3. aj ja to máávam
    hmm..no ja tieto stavy tiež mám,proste smejem sa som plná elánu a zrazu BUM!!!je mi uplne nanič,nemááám chuť žiť,proste aj ked sa ma spytaju ze co mi je tak poviem jednoducho neviem...potom zrazu začnem plakať..som proste z niečoho nestastna ale ja neviem z čoho...
    publikované: 23.10.2007 18:14:02 | autor: januška (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ...
    carpe diem, vicky, carpe diem ...
    publikované: 05.11.2007 13:47:24 | autor: stevie (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Jeg reiser til morkets dyp der alt er dodt...
    depresia...pred cca 2 rokmi som nevedel,čo to je,teraz ju zažívam denne...teda možno to nie je depresia v pravom slova zmysle,ale aj tak...od rozchodu s mojou expriateľkou (ktorý bol pre mňa skôr oslobodením) som sám a napriek mojej snahe si nie som schopný nájsť dievča,ktoré by ma milovalo takého,aký som a ktoré by sa nebálo ísť do dlhodobejšieho vzťahu...nejaké známosti medzičasom boli,ale skončili skôr,než stihli začať...od nádeje k beznádeji a poznaniu,že pre mňa neexistuje človek,ktorý by ma miloval...už nevládzem pred ostatnými predstierať,že mám dobrú náladu,napriek tomu,že mám pocit,akoby som pomaly umieral...už som sa zabudol smiať,zabudol som aj plakať...ja viem,ľutujem sa tu a pritom iní ľudia majú stokrát väčšie ťažkosti a neľutujú sa...nemám sa o tom s kým rozprávať,tak to píšem aspoň sem,aj keď to zrejme nikto čítať nebude.
    publikované: 31.01.2011 14:16:26 | autor: peter (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. peter
    ja čítam ťa aj rozumiem..
    príde-neviem kedy a neviem čo-a vtedy nastane zlom..teda-niečo-čo ťa ovládne-koníček,záujem,človek..čokoľvek..a prázdno,beznádej bude preč..nevzdávaj sa..hľadaj..teš sa..očakávaj ústretovo..
    želám-by našiel ťa slnečný lúč..a depresia bude fuč...
    publikované: 31.01.2011 19:30:57 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014