gothic

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chvíľka

 

Chvíľka

 

Z čaju sa postupne odparuje teplo a on chladne...do uší mi doliehajú zvuky z nejakého opakovane vysielajúceho sa seriálu a ja sedím a hľadím na predo mnou otvorenú prázdnu plochu papiera. Rozmýšľam a uvažujem nad takými vecami o ktorých by možno niekto povedal, že sú totálne  bezvýznamné na mrhanie času......Ale zamyslíme sa....Je snáď niekto kto skutočne žije...ako vyzerá taký skutočne ŽITÝ deň....na ktorý s radosťou, spomínaš prežívaš...a potom ďalší, ďalší a snáď celý týždeň kedy si povieš....YES! Neviem...som pesimista...uvedomujem si to, no to nie je dôvodom prečo zažívať dni týždne...mesiace, ako sú tieto...Ráno sa budíš s pocitom...a zasa ďalší deň....moment šťastia ktorý príde snáď na 10 minút...tak ten si vážim.....Niekto/*/ mi raz povedal, že skutočné šťastie začneš cítiť až keď prejdeš „tými“ dverami.....keď ich otvoríš „tým“ kľúčom......ale kde je ten kľúč? Zahľaďte sa na svet okolo seba...čo vidíte? Ste spokojný s tým čo je okolo Vás? A ak nie.. prečo to nezmeníte? Ako to zmeniť? Všade sa niekto niekde ponáhľa... nikto sa nezastaví....a ten kto sa zastaví...tak čo.....vraj je to blázon... Nečudo že to tu mnoho ľudí nebaví..... Poznáte skutočne spokojného človeka? Ako vyzerá smrť? Ako vyzerá peklo?  A hlavná otázka...ako vyzerá život? Ktorý žiješ? Ako vyzerá šťastie? Ešte pred rokom by som so skutočným úsmevom a vztýčenou hlavou odpovedala, ale teraz....... nič netrvá večne.... kam  toto všetko smeruje?

Gildet


Keď príde nálada... | stály odkaz

Komentáre

  1. Prečo pred rokom áno
    a teraz nie?
    publikované: 21.10.2007 16:33:29 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. priveľa otázok :-)
    postačí, ak si zodpovieš "čo je život a čo nie?". poznám niekoľko dospelých, čo žijú skutočne. recept nie je veľmi zložitý. nájdi si ho, ak chceš a máš guráž žiť. ak ti má pri hľadaní niekto pomôcť, musíš si ho najprv vymyslieť.
    publikované: 21.10.2007 17:36:55 | autor: dual (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. bez_nazvu heh
    ano som spokojny s tym co je okolo mna. Spravil som si to podla seba! To s tymi dverami... jasne ze su, a kluc je pri Tebe. Ked sme sa prvy krat stretli, neviem ci presne vtedy alebo az ked sme sa videli druhy ci treti krat, ale v jednom z tychto momentov som pocul, a citil dotyk Tvojho kluca. Problem vacsiny ludi je ze sa niecoho boja. Spokojneho cloveka stretavam kazdy den. A ak nestretam, pozriem do zrkadla ;). Ako vyzera smrt ? To tu nebudem vypisovat, prepacte aj ked viem ako vyzera, ale zaroven si myslim ze to poznanie by bolo nevhodne pre vacsinu ludi. O pekle tiez nechcem vypisovat, ale snad mozem povedat, ze to nie je take ako rozpravanie starych babiciek. Je to stav !!! Vidiet ho v materialnej podobe je najhorsia vec aku len clovek moze v zivote vidiet. Preto ho videlo len minimum ludi. Mnohi by sa z toho uz nespamatali. Zivot je tak skvely ze sa to ani neda opisat. Som naplneny takou nekonecnou radostou, aku svet nikomu nemoze dat! Ale v tento piatok (26.10.) sa mozme porozpravat o smrti, pekle, nekonecnej radosti, zivote a stasti...
    publikované: 23.10.2007 11:39:05 | autor: maripster (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ja teda neviem, maripster,
    o akom záhadnom materiálnom prejave pekla to hovoríš. veď ho vidí každý a v každom momente; vo väčšine prípadov stačí mrknúť sa do zrkadla. súhlasím, že je to to najhoršie, čo možno vidieť, ale iba vtedy, keď sa naň pozeráš zľava :-) a život je naozaj skvelý. lenže... čo je vlastne ten život, keď sa ľudia boja práve jeho, hmmm?
    publikované: 23.10.2007 13:19:23 | autor: dual (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. dual,
    hahaha, nenut ma Ta nazvat slepym, ale rovno hlupym ak si myslis toto o pekle. Niekto povie ze peklo je sa kazde rano zobudzat a nevediet preco tu si, ale to je pravy opak. Zistenie byva ovela tazsie znasatelne. ale ja som vravel o niecom inom. Bud rad(a), ze sa mozes pozriet do zrkadla a nazvat to peklom. Zloz vdakovnu piesen: "Vďaka Bože, že som lama"


    Ludia sa neboja zivota, boja sa inej veci... Hladaju stale to, co je pred nimi, len aby vykazovali nejaku cinnost...
    publikované: 23.10.2007 15:59:08 | autor: maripster (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. nuž, maripster,
    keďže som nezlomný optimista, vidí sa mi, že nedorozumenie tu vyplýva najmä z rozličného výkladu pojmov. prv, než zapochybujem o tvojej schopnosti vidieť do vecí a javov, pripomeniem, že sám si nazval peklo stavom. nože, ja nazývam veľkým peklom stav celej spoločnosti. a keďže spoločnosť pozostáva z jednotlivcov, nevyhnutne musí byť jej peklo výslednicou pekelných stavov (väčšiny) jej členov. keď sa figúrka pozrie do zrkadla a konečne si raz uvedomí, že je figúrkou, musí ten stav nevyhnutne nazvať peklom.
    ak náhodou nazývaš peklom temné obsahy ľudskej podstaty, potom hovoríme o tom istom, lebo práve tie robia z ľudí manipulovateľné figúrky. toto peklo som videl a cítil a ozaj to nie je divadlo pre slabochov. ale ak máš na mysli ešte nejaké iné peklo, potom ťa asi sklamem - nič ďalšie pekelné už nejestvuje. v takom prípade by bola tvoja nevedomosť síce neospravedlniteľná, ale vzhľadom na svoj biologický vek by si mal ešte dosť času, aby si s tým dačo porobil. no, vlastne toho času až tak veľa nie je, ale na tom až tak nezáleží... :-)
    k životu: a predsa tvrdím, že ľudia sa ho boja. skutočného života, o ktorom ty sám možno veľa nevieš. aby začali žiť, musia spoznať skutočnosť o sebe a na to treba spomínanú guráž. najväčšiu možnú. ľudia sa boja opustiť klamlivý svet, ktorý si vybudovali, lebo sa nazdávajú, že tým niečo stratia. netušia, že nielenže nestratia nič, ale im pribudne ďalší rozmer existencie, ktorý ju práve oživuje a z ktorého tu badať iba náznaky.
    mimochodom, svoj vlastný stav nenazývam peklom, a to práve preto, lebo nie som celkom lama. a ak by som skladal ďakovnú pieseň, tak potom jedine sebe, nie nejakému tvojmu bohu, maripster :-)
    publikované: 23.10.2007 19:54:22 | autor: dual (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Dual Ty si kokot, si to precitaj este raz co si napisal....
    tak link s tymto Tvojim subjektivnym pohladom na tieto veci prihodim na nejake forum, kde sa prebera slovo demagogia... Tvoj koment je toho dokazom. ale neber to osobne (ak sa to da tak nebrat) :D:D:D lol
    publikované: 23.10.2007 20:19:03 | autor: maripster (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. maripster,
    viem veľmi dobre, čo som napísal. a prečítal som si ten text párkrát už predtým, aby som pokiaľ možno vylúčil chyby. pokúsil som sa iba o preklenutie možného terminologického rozporu, ale zrejme márne.
    svojím posledným komentom si iba ukázal, že máš sklon podieľať sa na pekle spoločnosti ako správna figúrka. a slovo demagógia si vyhľadaj v slovníku cudzích slov, aby si vedel, čo znamená a ako ho používať, nech nepatríš k tým, čo sa oháňajú bezobsažnými slovami (a úplne zbytočnými nadávkami) len preto, lebo sa nevedia oháňať myšlienkami :-)
    možno sa ti zdajú tamtie názory subjektívne, ale nie som ich autorom - na to mám poruke omnoho múdrejších :-) žiadne lamy; možno skôr lamovia... keď už sme pri tom, čo tvoj názor na spomenuté javy? a čo tvoj názor na mňa a môj komentár? nepáchnu náhodou subjektivitou?
    ozaj, ak sa ťa náhodou dotkla zmienka o tvojom veku, tak vedz, že je mi lautr jedno, kto má koľko rokov, ale už mi nie je jedno, či dokáže rozmýšľať a zároveň cítiť alebo nie. z teba som mal sprvoti dojem, že tupec nie si... ako je to teda? samozrejme, neber to osobne (iste vieš, ako sa dá účinne odosobniť, aby ťa nič neurážalo) :-))) ROFL
    publikované: 23.10.2007 20:56:41 | autor: dual (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. snáď nie celkom zbytočný dodatok...
    fyzikálne zákony určite nie sú subjektívne a filozofia, ktorú som si osvojil, stavia práve na nich. aj ty podliehaš tým zákonom, maripster. WHO ROFLCOPTERS LAST, ROFLCOPTERS BEST :-)
    publikované: 23.10.2007 21:43:32 | autor: dual (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. balim...
    lamovia... Teda sa priklanas k budhizmu tipujem. Aka zmienka o mojom veku ? Poznas ma ? Co o mne mozes mozes vediet ? Nic. a takisto anio pekle. Ani o smrti... Ze nezlomny optimista. Nezlommny optimista moze byt len clovek, ktory nikdy nemiloval, alebo nebol milovany. A takisto clovek, co sa na niekoho hra. Nema odpoved na nic, a vie ze ju nikdy ani nenajde, tak sa tvari ze je vsetko skvele. napr.: ja som realista !!!

    Prezil som klinicku smrt, a nebolo tam ziadne svetlo na konci tunela, alebo nejaky stav, kde sa moja karma ide uberat do nejakeho ineho tela. Ale to Ty asi nikdy nepochopis. Nie ze by si na to nemal, ale nechces si to pustit k telu!!!
    publikované: 24.10.2007 07:49:19 | autor: maripster (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. to už je iná reč, maripster :-)
    snáď ťa ešte chytím pri balení.
    k buddhizmu sa neprikláňam; bol to iba taký nemotorný pomocný obraz. hm, vraj veľkým optimistom môže byť iba ten, kto nemiloval alebo nebol milovaný... mohol si to ešte zovšeobecniť: nemôže byť optimistom ten, kto nebol nikdy na dne. lenže od dna sa dá skvele odraziť. a čo ťa nezničí, to ti dá silu. vidím to práve naopak, maripster: jedine ten, kto miluje nezištne, môže byť optimistom. vychádzam z poznania, že láska znamená mať myseľ natoľko zjemnenú, že je v stave chápajúcom, a preto je to úplne samozrejmé. a realizmus s optimizmom sa vôbec nevylučuje. optimizmus pre mňa neznamená navrávať si, že je všetko skvelé, ale dokázať prijať všetko realisticky a mať pritom na pamäti, že za svoj život zodpovedám sám a ako budem uvažovať, tak bude ten život vyzerať. a to už je tá fyzikálna nevyhnutnosť, ktorá sa dá veľmi uspokojivo vysvetliť (ak ti niečo hovorí heisenbergov princíp neurčitosti, tak je to práve on, čo ti umožňuje aktívne meniť to, čo pozoruješ). inak, keď som mal o tomto všetkom ešte pomerne hmlisté predstavy, zažíval som aj poriadne pesimistické chvíle, ale nikomu to nevrav, dobre? :-)
    k svetlu na konci tunela a podobne: toto považujem iba za ezoterické báchorky. a karma je iba dôsledkom nepochopenia vlastnej temnoty; kto pochopí, pre toho žiadna karma neplatí.
    publikované: 24.10.2007 13:28:05 | autor: dual (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. tak v jednej veci Ti dam za pravdu
    Smer Tvojej cesty ktora sa vola zivot naozaj urcuju Tvoje myslienky. (Povedz chlapovi ze je hlupy, a hlupym sa stane). Tento postreh som si nemohol odpustit. Nemajte na mna tazke srdce :D
    publikované: 24.10.2007 16:42:48 | autor: maripster (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. to maripster
    a co je ako za stav to peklo ?
    preco by ho mali vidiet iba poniektori ?
    publikované: 24.10.2007 21:56:22 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  14. to dual
    "láska znamená mať myseľ natoľko zjemnenú, že je v stave chápajúcom"
    Chapajucom co ?
    publikované: 24.10.2007 22:02:28 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  15. 2 sygon
    úplne čokoľvek. myseľ je tým jemnejšie štruktúrovaná, čím sú častice, ktoré ju tvoria, menšie. nie je vtedy odkázaná na povrchné dotyky skúmaného predmetu, ale dokáže preniknúť doň a uchopiť alias pochopiť kompletne jeho štruktúru. takto je možné porozumieť nepríjemným spomienkam tak, aby človeka netrápili, ale i prichádzajúcim problémom či hoci aj vedeckým poznatkom. je úplne iné rozumieť vede povrchne a rozumieť jej hĺbkovo. napríklad ja som tú svoju už aj odložil, keď som zistil, že kolegovia (aj tí starší a titulovanejší) nestačia sledovať, čo im vravím. podotýkam, že skromnosť by tu bola úplne navyše, lebo o také pochopenie som sa ozaj zaslúžil sám, a to dokonca bez nejakého mimoriadneho štúdia :-)
    publikované: 27.10.2007 23:49:08 | autor: dual (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. .
    oo labrys, dotyky su stasne fajn :) a skromny ty nie si ani zdaleka
    publikované: 28.10.2007 02:52:41 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  17. dotyky su nielen fajn, ale stoja za všetkými zmyslovými vnemami, lebo pri akomkoľvek vnímaní máme do činenia s dotykmi častíc. sú teda aj pomerne užitočné.
    a just som skromný, ale trošku iným spôsobom. skromnosť nepredstieram, lebo je to úplne zbytočné :-)
    publikované: 28.10.2007 11:03:01 | autor: dubrys (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. .
    mno som bola pit a kukam, ze som este stihla cosi hodit na blog, uplne som na to zabudla :))
    Ja somm myslela take tie dotyky , vies ako ked ta niekto hladka a tak ;)
    Dotyky castic su urcite vzrusujuce ale som si tmeer ista, ze na taky dotyk som v noci nemyslela :)
    Mne nevadi tvoja "skromnost " ani "neskromnost" by mi nevadila
    publikované: 28.10.2007 14:30:00 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  19. nuž,
    veď také dotyky som nijako nevyňal :-)
    publikované: 28.10.2007 15:46:10 | autor: dual (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014