gothic

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDA NA VYBRALI.SME.SK

Čo to vlastne je

Tu som napísla čas z toho čo pre mňa gothic znamená. Je to však iba moj názor takže ho nemusíte bra ak Vám nevyhovuje.(za gramatické chyby neručím:))
 

                                            Čo to vlastne je

 

Mnoho žudí si myslí, že keď sú doma sami dajú sa do čierneho a pustia NIGHTWISH, tak sa z nich automaticky stávajú GOTHICI. A potom keď sa to nebude hodi tak prepnú  ako keby stanicu na rádiu a už sú „normálny“. Gothic,  to niesu iba žudia plný depresie smútku a nasačkovaný v čiernom oblečení. Gothicom sa človek stáva, zrejme už pri narodení ale je otázne, kedy na to skutočne príde, kedy pochopí, že miluje polnočné výjazdy na cintoríny, občas padne do depresie alebo miluje keď môže by sám a rozmýšža iba nad tým čo trápi jeho. Gothic je inač aj štýl písania, oblečenia aj určitá doba niekedy v stredoveku , je to aj druh hudby, výtvarného umenia aj písania.. Je to obšírna téma o ktorej sa dá veža písa. Až po prečítaní jedného článku na perfektnej stránke, som pochopila že Gothic pre mňa znamená to ako rozmýšžam, ako sa chovám, ako reagujem na mnohé veci. Že hžadám krásu tam kde to už všetci odcudzili. Časom každý pochopí čo pre neho gothic znamená. “Nezasvätení“ žudia berú gothic ako niečo zlé, temné, s istou dávkou satanizmu. Ale to je pre žudí normálne, je to reflex,. Keď niečomu nerozumieme ihneď si na to utvoríme vlastný názor, často zmiešaný a klamný. Samozrejme že je to trocha, možno dos temný štýl, ale určite nie je podmienkou satanistické zameranie. Napríklad ja som kresanka, ale gothici sú rôzne „zameraní“. Väčšinou trpíme depresiami. Niekedy sú to maličké, ktoré prejdú po pár hodinách. Ale tie ktoré prídu a nepustia na týždeň dva možno tri, tak vtedy už ozaj pomýšžame na samovraždu. Zavrieš sa do izby, nemᚠchu nikoho a nič vidie. nevieš načo si tu. Aj keď mᚠkamarátov, v tej chvíli sa cítiš sám. Úplne sám. Chceš zmiznú. Zabudnú na všetko. Áno poznám to, ale prosím nikdy si nesiahni na život...ublížiš najviac tím ktorí a milujú. Gothic pre mnohých znamená mnoho. Pre mňa je to druh rozmýšžania, ako som už napísala. Toto je iba moj názor, keď ho nechcete bra tak nemusíte. Ja čakám na vaše názory. Toto je pre mňa GOTHIC ale aj ešte omnoho viac.

                                                                                           Gildet

 

                                                                                                              


Gothica | stály odkaz

Komentáre

  1. jj
    no neviem, napriklad tvoj blog vyzera celkom ghoticky :)
    publikované: 27.03.2007 14:26:56 | autor: chcembytsupermodelka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. no ghoticky vyzera...
    ale aj moja sestra vyzera ghoticky, teda ked ma naladu...podla toho ci ide von s hiphopermi alebo s kvazi metalistami...ja by som za take nieco vrazdil... velmi si vazim ludi, ktori sa dokazu oddat bez ohladu na to, ci sa to prave teraz hodi...neznasam ludi, ktori toto hraju.... vacsinou su to sraci, ktori sa dostali od "spodiny" tak daleko, ze sa k nej chcu znova priblizit...a takychto su plne mesta...a ja ich neznasam..a tak...:) vela stastia do ghotickeho pisania..ale aj usmiat sa obcas treba ;-)
    publikované: 27.03.2007 15:52:54 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  3. .
    mam tusak,ze to najdolezitejsie vacsina ludi nepochopi....charakterizovala si nas gothicov za osamelu,zdepkovanu kopku cernoty a nestastia....neviem ci vies o tom,ze taky sa dokazeme bavit,taky nosime farebne oblecenie,len si ich ladime do stredovekeho stylu....co sa tyka hudby....depresivny je vacsinou gothic-metal,doom-metal a vacsinou sa tieto 2 styly miesaju...riadna goticka hudba,bez metalu je len melancholicka....neidem tu pisat roman,ale asi to najdolezitejsie si pochopila....je ine byt nestastnou a chciet vyt nou....gotici niesu len nestastny ludia....
    Mas o tom dost svojsky a
    publikované: 27.03.2007 18:05:12 | autor: gothicc (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. super blog
    ahoj...vidim,ze sa to tu uz pekne rozbieha!;)
    pozdavaju sa mi obrazky..aj ked som tymto "krvavym" obdobim uz da sa povedat presla:-D..clanky su super;) hlavne tento;)
    dufam,ze ich este pribudne .budem sa tesit:)
    publikované: 28.03.2007 12:04:56 | autor: ze "ja" (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. REAKCIA
    Takze, týmto článkom, ako som už na začiatku npísala, som nevyjadrila všetko. Je to iba čas z toho čo pre mňa ghotic znamená. Určite som nechcela aby si niekto myslel že sme "osamelu,zdepkovanu kopku cernoty a nestastia" viem aká som. viem že zábava mi nie je cudzia. ale občas...a to častejšie ako iní som rada sama. Mám mnoho kamarátov, ktorí chápu že niekedy ma proste musia nechat, samozrejme som nechcela aby si niekto myslel, že sme totálne depresívny žudia.Lenže ten kto vie čo alebo kto je to GHOTIc, tak ten to chápe...asi tožko odomňa.ďakujem za názory...
    Gildet
    publikované: 30.03.2007 17:06:06 | autor: autorka:GILDET (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. zaujimave
    velmy
    publikované: 30.03.2007 17:31:06 | autor: fhole (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. jej
    fakt som prekvapena ze aky to je fajn blog;)
    este trosku viac obrazkov a clankov a bude to skvele;)
    publikované: 06.04.2007 10:31:35 | autor: 1luci7 (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. gebuzina
    vy ste strasny ****** debili mantavi pecerovia haaaah
    publikované: 20.08.2007 02:47:54 | autor: anickadusicka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Obrázky
    sú skvelé. Nie som gothic v pravom zmysle slova, ale gotika ako obdobie stredoveku je moja srdcovka. Tvoj blog sa mi páči.
    publikované: 29.08.2007 11:36:36 | autor: arsinoe (e-mail, web, autorizovaný)
  10. hh = )
    No .. taak zatim sa mi paci tento blog co tuna maas .. este som nepresla secko ale ked je to secko kolo gothicu tak to bude urcite krasne =) .. aa luubi sa mi ze mas nato swojskyy nazor .. a podla mna aj prwdiwy =) presne takto rozmyslam aj jaa .. newrawim ze newim jaka gothicka som ze same korzety aa retaze a newim co secko .. aj ked to podla mna neni o stylu obljekanjaa ale ked sa taak citis dopre tak nane problem skor naopak .. aale proste gothic style sa mi strasne zapacil asi pred troma rokmi .. proste styyl aa ten wlastny nazor nato a ta temnota .. prooste wiem ze do toho patrim =) sklanam uctuu nad tym blogom =)
    publikované: 27.10.2007 14:07:19 | autor: Elisska (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. :)
    Prepac, nestiham si citat komentare,tak mozno spomeniem ,co uz bolo spomenute,mozno nie..

    "Gothic je inač aj štýl písania, oblečenia aj určitá doba niekedy v staroveku tuším" .. chcela si povedat stredoveku, vsak ? :)

    Co sa tyka Tvojho clanku, neviem, ci je to tym,ze som takychto ..ehm.. gothicky ladenych clankov citala mnoho alebo niecim inym, ale tie spominane charakteristiky gothika sedia na takmer kazdeho cloveka :) Bez urazky a prepac, ze Ti / Vam beriem jedinecnost :))

    Mozno som nedoverciva prave preto,ze dneska sa uz za gothikov povazuju aj deticky, co pocuvaju dokopy tak tri gothicke skupiny, a rezu si zily v snahe + - uputat pozornost, mozno preto, ze to zacina byt z mojho pohladu miestami az prilis popularne a zrazu gothici rastu ako huby po dazdi.

    Tym nikomu nic nechcesm naznacit. Budte kazdy sam sebou. Ale myslim, ze to az tak jednoduche nie je, aby kazdy z nas mohol prehlasit,ze je sam sebou vzhladom na povahu,charakter jednotlivca.
    publikované: 28.01.2008 21:39:39 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. POMOC
    Ach dievča, Ty si teda strašne mimo.... O gothice vôbec nevieš pravdu. Ziadna temnota, žiadna depresia, žiadne nechutné obrázky... Je to hudobná subkultúra z 80.-rokov, vežmi blízka punku. Myslíš, že si vtedy goths pozerali na internete nejaké obrázky? Nevieš, na akom internete??? :D:D
    publikované: 10.04.2008 20:30:53 | autor: Lilith (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. liuy
    a preco ked mas urcite vlastnosti, musis sa automaticky zaradit do nejakej skupiny,? napriklad ku Ghotikom? preco to nemozes byt jednoducho TY? za to ze mam depresiu, rada chodim na cintorin, a obliekam sa do cierneho sa nemusim radit k niakej skupine.. nie je zaujimavejsie mat vlastne JA?
    publikované: 10.06.2008 22:16:52 | autor: liuy (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. ...
    podla mna je tento clanok welmi dobry poucny...presne mam take zmyslanie ako to tam bolo napisane ale nie som GHOTICKA ale asi som blizsko :)...
    publikované: 21.07.2008 21:16:06 | autor: Twilight_semmy (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. písanie ti asi nič nehovorí!?
    LEN SOM SI TO SKOPíROVALA:.........znamená to ako rozmýšľam, ako sa chovám,........ZLATÁ MOJA, KEĎ UŽ SI ZALOŽÍŠ BLOG, TAK SA ASPOŇ AKO TAK NAUČ PÍSAŤ!!!..........JEDNÚ CHYBU ČO SOM SI ZATIAĽ VŠIMLA A ĎALEJ SOM ANI NEPOKRAČOVALA JE , ŽA SA SPRÁVNE POVIE "/..AKO SA SPRÁVAM/"..=. A NIE CHOVÁM.......TO BY BOLO LEN VTADY AK BY SI BOLA ZVIERA!!!
    publikované: 14.12.2008 17:38:40 | autor: Mrs.X (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. xD
    ghotic ako styl super, z clanku som pochopila o co ide... hmm pekne ale ja som emo... ale ghotik je tiez fajn len nie pre vsetkych, slabsie povahy by si mohli daco spravit
    publikované: 04.01.2009 11:52:58 | autor: maqa (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. !!!!
    Necitala som vsetky komentare lebo tu kapem...Aj Vy co ste tie komenty napisali ste snad vyfetovani!, ani neviete ako sa ma spravne pisat nazov! A nie to tu este vypisovat taketo drble clanky...Tvoj nazor je cely zle, spatny, vies o tom zasrate hovno,ktore sisi nasla na nete od dalsej pojebanej pubertiacky, ktora vie o tom tak isto hovno..a potom sme tu za debilov my, ti uvedomeli...kvoli takym parchantom sopliackym ako ste vy, vyzerame jak kokoti seci...zrus tu stranku,ale bleskem a radsej sa neukazuj na zadnej akcii a svoje uvahy si strc do prdele, lebo su k nicomu...nie, su vlastne na pobavenie...neznasam zasoplene decka, ktore sa hraju na dospelych a myslia si, ze secko veda..holka, nevis co meles...az zazijes potom pis! krava
    publikované: 17.09.2010 23:47:21 | autor: Wayolee (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočíta nežahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014