gothic

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Gothic style

 

 

                                       Ghotic Style

                                                 

 

   Takého pravého gotha nestretnete každý deň len tak na ceste. To skutočne gothické líčenie a obliekanie nie je vhodné na každý deň. Ale podľa mňa to nie je iba o oblečení či maľovaní. Je to predovšetkým o cítení ako som už uvádzala v predchádzajúcom článku.

   Gothici nosia   vo veľkom množstve čiernu  alebo fialovú farbu.(ja nosím stále čiernu, občas sa dám do nejakej inej ale to už nie som ja...:)) Samozrejme nie je to podmienkou. Tu nie sú pravidlá.

Gothické šaty sú naozaj zaujímavé a pekné. Nájdete ich na každej dobrej gothickej stránke.  Ale chodiť v takýchto šatách večer von alebo do školy nie je celkom normálne a prípustne hlavne pre okolie. Na také „vychádzky“ celkom postačí nejaké čierne tričko alebo mikina. (vhodné su aj trička a mikiny nejakým dobrých rockových, metalových alebo gothických kapiel, to už podľa vkusu:)) Ale ak chcete predsa len ostať v tom pravom gothickom aj počas všedného dňa, odporučujem korzety a sukne.

   Čo sa týka líčenia, tak ja osobne nosím hrubú čiernu ceruzku okolo očí a krvavo červený rúž. No väčšina gothicov si dáva aj biely make-up(je síce ťažké ho zohnať, ale kto hľadá ten nájde)(no ja mám bielu tvár počas zimy aj bez makeupu)čierne alebo tmavo fialové nechty. A na večerné líčenie(tým myslím vtedy, keď už budete môcť isť bez akýchkoľvek problémov na prechádzku lesom, tmavými uličkami alebo na cintorín) si môžte dať aj tmavo fialové tiene a čierny rúž. Hlavné „pravidlo“ je, že čierna je stále vítaná. Tak isto ako všetky tmavé odtiene fialovej a modrej.(možno trošku svojim výzorom odstrašíte náhodných okoloidúcich, no z toho si nič nerobte)

    No a vlasy, zrejme  dlhé a čierne. Rozpustené a voľne vejúce vo vetre. Taktiež si ich môžte rôzne zopnúť do zaujímavých účesov. To už je len na Vás. Ja mám bohužiaľ svoju prirodzenú farbu hnedú, takže som odkázaná na farbenie a myslím, že nás je takých viac. No čierne vlasy určite nie sú nutnosťou. Tak ak máte tiež hnedé alebo možno blonďavé či ryšavé vlasy a máte pocit, že sa Vám to skutočne hodí, tak si vlasy určite neničte! Veď Vy viete kto ste a čo cítite a aj neGothici môžu mať tú čiernu farbu na vlasoch. Ale Vaše pocity nie.

  No a ako doplnky sa nosia nejaké veľké a strieborné prívesky, obojky, náramky a prstene. Proste to musí na prvý pohľad upútať. To je asi z gothic stylu všetko.

 A nakoniec to moje :JE TO IBA MOJ NAZOR, NO SAMOZREJME TERAZ S NEJAKÝMI SKUTOČNÝMI FAKTAMI! :)

 

                                                                        Gildet


Gothica | stály odkaz

Komentáre

  1. nadherne
    gothic style. .ako sito nazvala je naozaj uzasny ...ja sa neoblliekam tak "gothicky" ale pravda je ze stale do ciernej :D a aj keby som chcela nieco gothicke sstrasne tazko sa to zhana.... takze tak...
    publikované: 20.12.2007 15:45:20 | autor: thealla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. sracky
    co to pises za sracky gothic nie je vobec o obleceni ale filozofii a dalsich veciach, o ktorych ty nemas ani ponatia... pozerka blba
    publikované: 09.04.2008 11:58:00 | autor: Nerghal (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Pozri!
    publikované: 18.05.2008 18:42:56 | autor: Amalker (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ???
    boha a nemáš to v piči, kto sa na teba pozera a čo hovorí?? aj tak si myslím, že tento článok je úplne nezmyselný...
    publikované: 28.06.2008 21:29:13 | autor: lilis (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. no
    gothic je napicu styl je to o zabijani!!!!nikomu sa nepaci len takym pičusom jak ste tu !!fuj FUCK vam
    publikované: 31.10.2008 09:15:23 | autor: roxx (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Názor
    No, omylom som klikla na stránku. Keďže sa o goth zaujímam, precítala som si tvoj článok. Je to premňa čudne citat, kto si, čo može/musi dat na seba. Ktorá farba najviac vyhovuje... Castami je to pravda, castami nie. Ja osobne mam cierne dlhe vlasy(dlhe? po polovicku chrbta)a malujem sa tak "načierno". Ked sa fotím, tak väcsinou fotím na gothicky stíl. Je to premna asi ten najkrajsí stíl, ale! Niesom a ani sa nikdy nebudem považovat za gothičku. Mne sa to len páči, obliekam sa tak ... niekedy, hl. pri foteni.
    Ale inak som zábavny clovek, trosku morbidny, ale luubia ma, to je najdoležitejsie, nie? :P:P
    publikované: 06.12.2008 15:05:01 | autor: Satty (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Gothic?
    Vy to máte nejako pomiešané. Gothic je v prvom rade hudobná subkultúra a to, čo týchto ľudí spája nie je žiadna temnota, depresie...Toto oblečenie tiež nesedí..okrem toho gothi sa chcú líšiť ale podľa takýchto článkov to vyzerá, akoby boli gothi len kópie iných. Okrem toho...počula si niekedy niečo o deathhawku? O číre? Totiž to je oveľa bližšie gothikom ako nejaké dlhé rovné čierne vlasy.
    Čo takto si pozrieť fotky z nejakých goth akciií?
    publikované: 31.12.2008 12:53:41 | autor: Chloë (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. názory
    niejaky ludia si myslia ze vedia co to znamena byt gothic ale oni nemaju ani potuchy co je to.
    ja wem ze sa my tento style paci a budem ho podporovat aj ked sa to inym nepaci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    publikované: 13.04.2009 15:13:07 | autor: vladka (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ach jo..
    Gothica nie je o tom, čo tu píšeš. Je to hudobná subkultúra. Gothická hudba je gothic-rock, death-rock, post-punk a podobne, nie metal. Depresie, líčenie, účes ani oblečenie gothica z teba neurobia.. Samozrejme, že nejaké to oblečenie k tomu patrí, ale neexistuje žiadny dress-code aký tam popisuješ. Všetko je to o originalite a prevažne o DIY, tažke veci nie je až taký problém zohnať.
    publikované: 16.03.2011 21:09:35 | autor: Katharine (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. gothické vecičky
    publikované: 08.06.2011 20:04:27 | autor: LittleAngel (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014